С гол на Килиан Мбапе в края на първото полувреме Пари Сен Жермен победи с 1:0 Рен в полуфиналите за Купата на Франция и ще играе за трофея срещу Олимпик Лион.

На "Парк де Пренс" домакините не впечатлиха с играта си, особено през второто полувреме, но голът, който вкара преди почивката, се оказа достатъчен за елиминирането на тима от Бретан.

Мбапе вкара гола в 40-ата минута, когато при една от редките си възможности да се надиграва на скорост с отбраната на домакините успя да навлезе в наказателното поле и да стреля в близкия ъгъл. Топката се отклони от крака на защитника пред него и се насочи към далечния ъгъл, което я направи абсолютно неспасяема за вратаря Стийв Манданда.

Само три минути преди това Манданда спечели друга битка с Мбапе, когато спаси негов изстрел от дузпа, отсъдена точно за нарушение срещу голямата звезда на френския футбол.

В началото на двубоя Манданда още един път бе отказал нападателя на домакините, парирайки в гредата негов изстрел от напълно чиста позиция.

През втората част Рен вдигна оборотите и погледна по смело към вратата на противника си, но гостите, които спечели трофея през 2022 година, нямаха шанс да изравнят.

Ако спечели финала срещу Олимпик Лион, който ще се играе на 25 май, ПСЖ ще вдигне Купата на Франция за рекорден 15-и път и за пръв път от 2021 година насам.

БТА