47-годишна жена от Шумен е спасена в събота вечерта, след като се подхлъзнала и паднала близо до скалния венец над Дивдядовските скали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В акцията участвали служители на сектор “Специални тактически действия“ и колегите им от шуменската пожарна - инсп. Иван Табаков, мл. експерт Румен Ненов и мл.инсп. Валентин Василев.

Минути след 19,00 часа на 6 април в дежурната част на областната дирекция бил приет сигнал за жена, която паднала до пътека в непосредствена близост до пропаст над скалите.

Минути по-късно спасителните екипи пристигнали на мястото и започнали обход, следвайки получените GPS координати.

Проведен бил допълнителен разговор, в който спецполицаите установили точното местонахождение на пострадалата. Установили, че жената е в безпомощно състояние, захваната за храст на метри от пропастта.

Осигурен с екипировката и чрез алпийски способ инсп. Николай Спасов се спуснал до жената. С допълнителна подвесна система, помощ и координация от пожарникарите, жената била спасена.

„Въпреки силния шок, в който била, 47-годишната жена успяла да благодари на спасителите си си за успешния край на операцията“, уточниха от полицейския пресцентър.

ШУМ.БГ