Според неофициалните резултати, изнесени на сайта на ХХІV-тата Международна олимпиада по информатика, Румен Христов печели златен медалр съобщи Бисерка Йовчева от Школа А&Б. Това е третия златен медал за нашия състезател на най-престижното международно състезание за ученици по програмиране.  Освен трите златни, Румен има в актива си и 2 сребърни медала, което го поставя на второ място в световната ранк-листа на състезателите по информатика за всички времена. Първи остава вечния съперник на Румен – Генадий Короткевич от Беларус.
Останалите българи завоюваха съответно – два сребърни медала – за Йордан Чапъров от Ямбол и Христо Венев от София и един бронзов медал за Георги Георгиев от София – втория представител на Школа А&Б.
Олимпиадата се провежда в Италия от 23.09. до 30.09.2012 в курортното селище Сирмионе в Италия.
Румен Христов пристигна в Италия от Бостън, където е студент в Масачузетския Технологичен институт. Това беше последното ученическо състезание за него и Румен защити достойно името си. След състезанието, той лети за  Орландо, където ще участва във финалите на Топкодер.
След няколко дена – на 04.10. ще бъде връчена наградата „Джон Атанасов” на Президента на Република България. До момента наградата е връчвана 4 пъти, три от които  - на Румен Христов. Според новия регламент на президентството, спечелилите вече наградата губят правото да бъдат номинирани. За момента за наградата „Джон Атанасов” за ученици са номинирани седем от учениците на Школа А&Б. 
ШУМ.БГ