Идната седмица община Шумен ще подпише договор с фирма “Барс” АД за ремонт на общинската пътна мрежа. Фирмата бе единствената, участвала в търга на 13 септември, за ремонтните дейности на междуселищната пътна мрежа, които ще се извършват с пари от републиканския бюджет.
“Комисията разгледа документите на фирмата и те отговарят на изискванията, след което бе отворена и ценовата оферта. Протоколът е готов, предстои да бъде представен на ръководството, и ако няма забележки, идната седмица договорът може да бъде подписан", обясни за ШУМ.БГ председателят на комисията за избор на изпълнител Иванка Борисова.
Прогнозната цена на ремонтите, зададена от възложителя на поръчката, е 227 600 лв. без ДДС. Парите са от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. С тях фирмата ще извърши аварийни и текущи ремонти на мостове – край село Ивански, кв. "Дивдядово", Салманово, ремонт на пътни настилки във Велино, и участъка между Костена река, Овчарово и Ивански.
Комисията все още работи по избор на изпълнители за ремонт на част от улиците в Шумен и селата в общината с останалите 1,4 млн. лв. пари от облигационния заем. В момента се проверява цялата документация на кандидатствалите фирми по обществената поръчка. Това са „Барс“ АД, „Зебра“ ООД – Варна, „Хидрострой“ АД - Варна, „Пътища“ АД – Шумен, "Инжстройинженеринг“ ЕООД – Варна и „НСП-АТ“ ЕООД – Шумен.
ШУМ.БГ