Членовете на Националния съвет на „Движение България на гражданите” Прошко Прошков и Десислава Димитрова представиха днес официално ръководството на шуменската структура на партията. Пресконференцията се състоя в офиса на „Движение България на гражданите” на бул. „Цар Освободител” 97.

Както ШУМ.БГ информира Националният съвет избра за Областен координатор Даниела Русева, а за общински председател Илиян Хараланов. Днес стана ясно, че заместници на Хараланов в Шумен ще бъдат бизнесменът Свилен Вълканов, както и бившият ръководител на Гражданска защита Александър Недеков.

Стремили сме се да има баланс между хора, които имат опит в политиката, каквито сме аз и г-н Свилен Вълканов, и нови лица – г-н Илиян Хараланов. Аз много се гордея с това, че човек, който 6 години е учил в Лондон, се е върнал точно в Шумен, защото практиката е такива успешни млади хора или да остават в чужбина или, връщайки се в България, да отидат в по-големите градове”, каза Даниела Русева.

„От много години съм в политиката и още с влизането си в нея винаги съм отстоявал принципите на един дясномислещ човек. Винаги съм работил за това да бъдат обединение десните избиратели зад една силна дясна кандидатура. Когато съм виждал, че това не се случва, съм се оттеглял. Днес аз виждам в лицето на „България на гражданите” не само възможността за обединение на десните избиратели в България, защото ежедневният театър, който гледаме между ГЕРБ и БСП на мен не ми дава алтернатива за следващите 8 години. Аз съм готов да работя за България на гражданите”, каза Свилен Вълканов.

Общинският председател за Шумен Илиян Хараланов от своя страна заяви, че иска да вижда още много млади хора в Шумен, които се връщат от чужбина и намират тук своето развитие. „За съжаление знаете, че нашият град на този етап е със затихващи функции, нещата са много трудни. От позицията, която заемам имам добър поглед върху местния бизнес и мога да ви кажа, че тук в Шумен не можем да говорим дори за стабилност, а за една много сериозна криза. Много малки и средни бизнеси са фалирали и продължават да търсят своето място в една западаща икономика”, каза той.

До края на годината „Движение България на гражданите” ще учреди свои структури в останалите общини от Шуменска област, стана ясно още на пресконференцията.
ШУМ.БГ