На регионално събрание в Шумен ДСБ подреди местната листа за предстоящите парламентарни избори. Водач, както стана известно преди седмици, ще бъде зам.-председателят на партията Екатерина Михайлова.

Късно вчера станаха ясни и останалите 6 кандидати за народни представители на ДСБ. Втори ще бъде Васил Тодоров, а на трето място Анета Георгиева. След нея регионалното събрание подреди до 7 място Цветан Цветков, Димитър Милчев, д-р Антон Попов и д-р Иван Стефанов.

От партията уточниха още, че поради не приключилите все още разговори с отделни партии и коалиции в дясно, подредбата в  листата може да претърпи промяна.

Преди събранието в зала Тича на хотел „Шумен” Екатерина Михайлова даде пресконференция, на която присъстваха главният секретар на ДСБ Георги Караджов, както и местните лидери Васил Тодоров и проф. Тотю Тотев.

 „За мен това, че ме поканиха да водя листата в Шумен, е чест, казвам го съвсем искрено. Отговорът ми беше „Да” по няколко причини – първо, много често съм идвала в Шуменския регион, защото отговарях за него, така че не ми е непознат, на второ място, във времето, в което съм работила в шуменския регион, аз съм усетила едно изключително добро отношение към мен, една топлина и обич, каквато рядко получава един политически ангажиран човек. Сега ще идвам още по-често, за да бъда по-близо до всички вас и да знам повече от проблемите в региона, за да бъда полезна”, каза Екатерина Михайлова и добави, че ще се бори за всеки шуменски глас.

 Тя прогнозира, че в следващия парламент ще влязат 7-8 партии, сред които разбира се и ДСБ. „Ще търсим коалиции както с партии и организации, така и с отделни личности”, каза зам.-председателят на партията.

По отношение на предстоящия ядрен референдум Михайлова призова хората да гласуват с „Не”.

ШУМ.БГ