Кметът Красимир Костов събра днес ветераните от войните на традиционен предколеден тържествен обяд, съобщиха от пресцентъра на общината. От там уточниха, че към момента 124 са живите герои в областта, 70 от тях са жители на община Шумен.

Преди приветствията ветераните почетоха с едноминутно мълчание своите другари, които вече не са сред живите.
„Традиционната среща преди коледните празници е скромен жест на общината към вас, които воювахте за България, спасявахте България, управлявахте България“, каза в приветственото си слово кметът и им пожела живот и здраве, топли домашни огнища и да се радват на внуци и правнуци.

От името на присъстващите  председателят на Съюза на ветераните от войните Иван Бончев благодари  за вниманието и грижите, които общината им оказва, а  ветеранът Курти Янчев връчи на кмета ръкопис със спомените си от боевете по време на Втората световна война. Костов пое ангажимент ръкописът да бъде издаден с финансовата помощ на общинския фонд „Култура”.

На тържеството присъстваха представители на ръководствата на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса, на Съюза на военнопострадалите и военноинвалидите, на Съюза на антифашистите и Съюза на Тракийските дружества. Ветерани дойдоха и от общините Смядово, Върбица, Каспичан, Нови пазар. Те бяха поздравени с художествени изпълнения от танцьори, певци и инструменталисти от СОУ „Сава Доброплодни”, ансамбъл „Веселяче” и група „Алено мушкато” от Смядово, допълниха от общинския пресцентър.

ШУМ.БГ