Никой не отрича тежката зимна обстановка, обаче днес 24 часа по-късно при променени вече метеорологични условия ситуацията в Шумен да е пак същата, за мен това е  липса на организация и тотална управленска глупост.

Така коментира зимната обстановка в града проф. Добрин Добрев, който заедно с  групата общински съветници на партията отчетоха днес на пресконференция дейността си през  годината.

„Неудовлетвореността ни е от пълния хаос, който цари в града. Ситуацията е такава, че трябва да анализираме какво се случва. По време на изборите подчертахме, че нямаме доверие на този кмет и сега отново виждаме резултатите от това“, каза проф. Добрев и повдигна отново проблема с липсващите от месеци пешеходни пътеки в града.

Съветниците от ПП ГЕРБ се определиха като конструктивна опозиция през 2012 г. в Общинския съвет.  За пример  те посочиха подкрепеният от тях  бюджет. „Подкрепихме го с ясното съзнание, че е труден, и че е необходима  точна и отговорна финансова дисциплина. Казахме „не“ на увеличението на данъците. При това условие се съгласихме и да бъде теглен заема, но и това не стана“, каза Юлиян Вълчев. Според проф .Борислав Беджев безуспешни са останали и усилията им за подобряване стила на финансовата политика. „ Искахме нов подход при управлението в общинските дружества и предприятия. Разработихме  проект, за да бъдат извадени на светло тези губещи звена и да се създадат механизми, с които да се управлява структурата и обема на работа, тъй като в тях назначенията са най-вече политически, а не на професионален принцип“, коментира Беджев. Той добави, че „тази тяхна т.н. социална политика  води до антисоциален  аспект“.

Съветниците отбелязаха още, че са постигнали успех по отношение на търговете за отдаване на земя под наем, спрели са необмислени финансови решения като закупуването на лаптопи на общинските съветници, успели са да коригират и допълнят  към 60% от внесените Докладни на администрацията, отправили са редица питания към кмета и администрацията след проведените приемни по селата.  Като добра отчетоха и работата им с депутатите по предоставените  от държавата на общината имоти – Пети полк, Дивизията, Тежкият полк, както и съдействието за втория етап на водния цикъл.

46 253 лв. общинските съветници на ПП ГЕРБ са дарили от 2007 година насам  на нуждаещи се читалища, училища, пенсионерски клубове, за лечение на болни , за стипендии на студенти и ученици, и др. Парите са от възнагражденията им, които получават като общински съветници. За тази година раздадените средства са в размер на 10120 лв.

ШУМ.БГ