Двама новопазарчани и каспичанец увредиха осем автомобила в Нови пазар. Мъжете вилняли миналата нощ след солидна почерпка с алкохол, съобщиха от полицията.

Сигналите за зулума заваляли в местното РПУ вчера сутринта. На площад “Раковски” с нарязани гуми били намерени три леки автомобила и училищен автобус. От ул. „Ильо Войвода” се обадили за строшени странични огледала на други 4 коли.

Веднага започнало издирване на извършителите и само за няколко часа успели да ги открият. Това са А.П. /на 32 г./ от Нови пазар, Л.Д. /на 26 г./ от Каспичан и С.В. /на 26 г./ от Нови пазар. В полицията те разказали, че извършили погрома, защото им се повредил автомобила и се ядосали, че трябва да вървят пеша. Били пияни. "Вероятно броят на увредените автомобили ще набъбне, защото имаме информация, че няколко души са си сменили нарязаните гуми с резервни и не са се обадили в полицията“, каза директорът на полицията в Шумен Любомир Христов. 

От задържаните с криминални регистрации и присъди е само каспичанецът с инициали Л.Д. През 1999-та още като непълнолетен нанесъл телесна повреда. През 2002-ра и 2003-та е регистриран за унищожаване на чуждо имущество. Същата година извършил и грабеж. През 2004-та, 2006-та и 2009-та пак нанася телесни повреди. Хващан е да шофира пиян през 2009-та и 2010-та. През 2012-та е извършил кражба на цигари от магазин в Нови пазар. Осъждан е общо пет пъти, а в момента е в срок на пробация.

А.П. и Л.Д са задържани за 24 часа, а третият е освободен, казаха още от полицията.

ШУМ.БГ