Здравейте!

Не мога да разбера наглостта на служителите на общината и на полицията, които извършват драстични нарушения, за да санкционират много по-маловажни такива.

Случаят е следният. Днес, 17.09.2013 г., около 16.00 ч., на спирката на пазара, в посока центъра, лек автомобил с ДКН Н 6262 ВА спря на автобусната спирка за да направи забележка на водач, който беше "нарушил" правилата за движение.  Същият беше спрял с част от автомобила си върху защрихования триъгълник, който обособява началото на зона за паркиране в зоната след спирката.

Шокиращо беше и държането на полицая. Той спря до вече потеглящия автомобил (човека спря за една минута) и му нареди : "Смъкни си стъклото"! Няма легитимиране, няма нищо! Та се започна една проверка - документи, застраховки, оборудване. Чак да ти стане неудобно от отношението на "служителя на реда", който в същото време нарушаваше по много по-драстичен начин ЗДП, спирайки точно на спирката.

В крайна сметка споменатия по-горе автомобил Н 6262 ВА полицейски ли е?! Ако да, къде са му отличителните белези. Ако е само служебен, на "Паркинги и гаражи", къде са му надписите?! Полицаите не трябва ли да се отнасят вежливо и културно към данъкоплатците, които им плащат заплатата?! И трябва ли да се заяждат за видимо маловажни нарушения, предизвиквайки по-драстични такива?!

Нека "шефовете" на служителите на "белия лебед" да преценят извършеното нарушение и да ги санкционират според него. Нали живеем в правова държава и законите се отнасят еднакво за всички?! Още повече за служителите, следящи за опазването на същите тези закони!!! Интересно, дали ще последват санкции за реалните нарушители?!

Петър Петров, papi63@abv.bg