Отборът на „Шумен 61“ е новият шампион по хандбал на България. Това стана факт един кръг преди края на първенството и две седмици, след като „Шумен“ триумфира с купата на България..

В Ловеч срещу „Осъм“ шуменци взеха точка след равен мач 32:32, в Българене основният претендент за титлата „Пирин“ Гоце Делчев загуби от „Левски“ с 31:32. Така разликата между лидера в класирането „Шумен“ и „Пирин“ вече е пет точки, което реши изхода за титлата този сезон в полза на „Шумен“.

В последния кръг от шампионата по хандбал при мъжете за сезон 2020/2021 „Шумен“ ще приеме в зала „Арена Шумен“ „Пирин“. Срещата е на 9 май, а отборът на „Шумен“ ще играе отново за победа, за да затвърди отличното си представяне. След мача срещу „Пирин“ момчетата от „Шумен“ ще получат златните си медали и шампионската купа в първенството.

В мача срещу „Осъм“ днес шуменските хандбалисти бяха на минута от победата, но отборът от Ловеч показа за пореден път, че е един от най-трудните съперници в първенството за всички тимове.

Хандбалистите на „Шумен“ успяха да направят силно първо полувреме, в което поведоха с 6 гола на домакините. До края на първата част, обаче, „Осъм“ намали разликата до два гола – 18:20.

През второто полувреме „Осъм“ стопи аванса на шуменци и стигна до равенство – 26:26. Последва размяна на голове и резултатът на няколко пъти отново бе равен. При 29:29 Кирил Савов и Йордан Михайлов отбелязаха последователно и вкараха малко спокойствие в редиците на „Шумен“, след като отборът поведе с 31:29 пет минути преди края на мача. Играчите на „Осъм“, обаче не се предадоха – Преслав Станчев намали за 31:30. Отговорът на „Шумен“ дойде с гол на Ивелин Иванов, с който отборът отново поведе с два гола. В заключителните минути на срещата домакините не позволиха на шуменци да вкарат, а Преслав Станчев и Виктор Симеонов вкараха по едно попадение, за да затворят мача при равенство 32:32.

Георги Атанасов се разписа най-много пъти в днешния мач за „Шумен“ - 6. По 5 гола отбелязаха Теодор Добрев и Кирил Савов. С по три попадения са Димитър Грозев, Бранимир Балчев, Йордан Михайлов и безгрешния при изпълнения на дузпи днес Мирослав Симеонов. Стефан Евтимов се разписа два пъти в днешния мач, а по един гол добавиха Ивелин Иванов и Енгинджан Сали.

ШУМ.БГ