Община Шумен дава Комплекс “Фабулис” под наем за 10 години на регистрираното в “Дивдядово” ЕООД “Ексит”. Фирмата бе единствената, подала документи за участие в проведения днес търг.

При отварянето на документите стана ясно, че “Ексит” предлага месечен наем от 2500 лв без ДДС – точно колкото е минималната изискуема от общината сума. Фирмата представи и количествено-стойностна сметка за належащи ремонти за 36 900 лв. Според условията сумата ще се приспадне от наемната цена, което означава, че фирмата няма да плаща наем 15 месеца.

“Ексит” ЕООД е регистрирана на бул. “Велики Преслав” 234 на името на Десислава Петрова. Фирмата е известна с това, че притежава автоморгата на края на “Дивдядово”.

„Възнамеряваме да запазим дейността на комплекса, като преди това естествено ще се направят необходимите ремонтни дейности – основно на покрива“, заяви за ШУМ.БГ управителят на фирмата Десислава Петрова. Тя сподели, че на първо време ще се отвори фитнес залата, като очакванията са през март да заработи. „Това е единственият подобен комплекс в града, който съчетава толкова атракции – боулинг, фитнес, скуош и др., затова мисля, че ще бъде добре да заработи отново“, добави Петрова.

Покривът на “Фабулис” веднъж вече бе ремонтиран с общински средства. В края на 2011-та местният парламент гласува отпускането на 141 325 лв. В момента той пак тече. “Гаранционният срок е 5 години, сега тече четвъртата. Няма сигнал, че има теч на покрива, но след като вие го подавате, ще има комисия, ще го провери и ще поиска от изпълнителя да си го отстрани за своя сметка”, каза пред журналисти днес зам.-кметът Иван Йонков.   

Припомняме, че през 2012-та общината обяви комплекса за продажба, но никой не се нави да даде исканата цена от 2,3 млн.лв. Провали се и втори търг. Тогава кметското ръководство реши да пусне имота под наем. През юли м.г. Той бе изваден на тезгяха при месечен наем от 3500 лв без ДДС. Цената отново изплаши мераклиите, което доведе до промяна на общинска наредба, даваща възможност цените за отдаване под наем да се свалят още. 

В края на 2012-та пък бившият концесионер на комплекса Николай Николов от “Вариант 6” АД заведе частичен иск срещу общината за обезщетение от 26 хил.лв и го спечели на всички инстанции. След това бизнесменът заяви, че ще съди кметството за още 1,7 млн. лв, заради  направените от него разходи.

ШУМ.БГ