Две години, след като държавата даде 140 хил.лв за ремонт на дивдядовския стадион “Чавдар”, съоръжението е разбито и разграбено. Липсва дограмата от съблекалните, а теренът е буренясал и превърнат в пасище. Причината е, че община Шумен е оставила спортния си обект без охрана и повече от година не е дава нито лев за поддръжка.

През 2012-та Министерството на физическото възпитание и спорта отпусна целево 140 776 лв. С тях бяха ремонтирани трибуните, поставиха се пластмасови седалки и се направи подземна поливна система. Общината заяви намерение да инвестира собствени средства за ограда и по-добри съблекални, но идеята замря, след като през лятото около стадиона гръмна корупционен скандал.

“Миналата година пуснах докладна в общината да се предприеме нещо, все още нямам отговор”, каза за ШУМ.БГ кметът на квартала Стойчо Стойчев. Той обясни, че докато действала програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” имал на разположение хора, които да се грижат за стадиона, но сега в “Дивдядово” няма нито един назначен работник по поддръжката. “Ние нямаме щат, а като няма и отбор, който да играе, така става”, каза Стойчев.

През 2013-та аматьорски футболен клуб  поискал да ползва стадиона, но не му го дали, призна шефът на спорта в община Шумен Даниел Даулов. “ФК “Шумен 2007” искаше да провежда тренировките си там, но те искаха само да го ползват, без да правят нищо за него. Знам, че в момента стадионът е разграбен”, каза той с уточнението, че в ресора му е само спортната дейност, а не поддръжката на спортните имоти.

Началникът на отдел “Управление на общинската собственост" Христина Иванова пък не можа да каже кой трябва да стопанисва стадиона.

Повечето спортни съоръжения общината е дала за управление на предприятието си “Общински жилища и имоти”, но не и стадион “Чавдар”. “С удоволствие бихме го взели и поддържали, но не са ни го давали”, каза за ШУМ.БГ и управителят на предприятието Цанко Цанев.

ШУМ.БГ