Неизвестни крадци задигнаха за една нощ 7 акумулатора от 7 микробуса. Кражбите са станали  през нощта на 18 срещу 19 януари, съобщиха днес от полицията.

Пет от микробусите са били паркирани на ул. „Генерал Драгомиров”, а  другите два, от които също е извършена кражба на акумулатори на ул. „Средна гора” в града. От един автомобил е отнет и седем инчов телевизор. От полицията уточняват, че крадците чупили страничните стъкла на превозните средства, за да проникнат в тях.

От полицията умоляват гражданите, които могат да дадат информация за тези деяния да се обадят на телефон 054/877221 – дежурен в РУ на МВР Шумен като уточняват, че  анонимността им е гарантирана и съветват при забелязване на съмнителни лица край леки автомобили гражданите да не издават своето присъствие, а да подават своевременен сигнал на телефон 112.

Кражба е регистрирана вчера и в РУ на МВР Велики Преслав. Чрез демонтаж на стъкло крадец е проникнал в наследствена къща в с. Божурово, собственот на 70-годишна шуменка, откъдето е изнесъл около 100 кг орехи и тенекия с около 25 кг пчелен мед. След сигнала полицаите са извършили оглед и е  образувано  досъдебно производство.

ШУМ.БГ