Председателят на Общинския съвет професор Борислав Беджев изтегли точка 20 от дневния ред на предстоящата сесия, касаеща увеличението на заплатата на кмета. Това е станало по настояване на Любомир Христов, съобщиха с писмо до медиите от пресцентъра на общината.

“Оттеглянето на предложението за определяне размера на трудовото възнаграждение на кмета на община Шумен се налага от следните обстоятелства: Не е завършил процесът на атестиране на общинските служители за 2015 година; Все още се работи върху предложенията за структурни промени в общинската администрация; Продължава обсъждането на възможните подходи за привличане на висококвалифицирани експерти за подобряване качеството на работата на общинската администрацията”, се казва още в него.

Припомняме, че преди дни председателят на Общинския съвет внесе предложение за увеличение на заплатата на градоначалника от 2300 на 2600 лв, или с 11,5%. Така щяха да бъдат увеличени възнагражденията и на всички общински съветници, тъй като са обвързани с кметското.

ШУМ.БГ