Общината Шумен накара фирмите, извършили дейности по водния проект ИСПА 2, да започнат да възстановяват участъците с дефекти. Засега се ремонтират аварийно само тези места, които създават опасност за участниците в движението, а от края на март, след като заработят асфалтовите бази, и останалите.

„Със сдружение „Аква билд“, което е изпълнител, нямаме никакви противоречия или сблъсъци, те си поемат отговорността и ще извършат ремонтите. Разбрали сме се с отговорника на строителните работи за всеки един участък да има анализ на проблема“, каза на  пресконференция днес зам.-кметът по строителство и екология на община Шумен Боян Тодоров.

Той показа списък на проблемните участъци. В него попадат пропадания на настилката по бул. „Симеон Велики“, на улиците „Лозенград“ и „Дедеагач“, паркингът до ул. „Странджа“, на кръстовището на „Марица“ и „Васил Друмев“, по улиците „Бреза“, „Кирил и Методий“, „Арменска“, и други. Днес работници на „Райкомерс“ възстановяват пропадания по ул. „Порек“ и на кръстовището над Пожарната.

ШУМ.БГ