Община Шумен ще търси нов наемател на спортно-развлекателния комплекс „Фабулис“. Това стана ясно на изнесена пресконференция на кмета Любомир Христов и заместника му по строителство Боян Тодоров

Те поканиха журналисти да видят състоянието на комплекса – след два неуспешни опита на предишната власт за продажба и още по-неуспешен избор на наемател.

„Ще предприемем нов търг. При ясни правила, с ясни условия и контрол, а не както досега да се остави една година и после да се види, че нищо не е направено. Не можем да го оставим комплекса така, той е необходим на шуменци“, каза Любомир Христов. Той обясни, че общината няма намерение да ремонтира комплекса, а това ще трябва да се поеме от наемателя преди това.

В момента общината е в процедура по разваляне на договора за наем с фирма „Ексит“. Тя трябваше да ремонтира „Фабулис“ за 44 хил.лв и да го отвори до края на 2014-та. Сроковете неколкократно бяха удължавани, дори и след като фирмата смени собственика си  през 2015-та.

Да бъде възстановен изцяло Летния театър, планира община Шумен. Това стана ясно още на пресконференцията днес. Театърът е включен в проектите, с които община Шумен ще кандидатства по ОП „Региони в растеж“. По предварителни разчети, необходимите средства са 1,6 млн. лв. 

ШУМ.БГ