Конкурс за отдаване под наем за срок от 10 години на спортно-развлекателния комплекс “Фабулис”, обяви вчера Община Шумен.

Началната наемна месечна цена за целия обект е в размер на не по-малко от 2500 лв. Кандидатите са длъжни да запазят предназначението на отдавания под наем обект, като освен това се изискват инвестиции от 200 000 лева, включително неотложни СМР, извършени в срок до 6 месеца от сключването на договора.

При необходимост от основен ремонт на части от обекта, ремонтът се извършва от наемателя след предварително съгласуване с Община Шумен. Въз основа на приемателен протокол от комисия, назначена със Заповед на кмета на Община Шумен, разходите за ремонта могат да се прихващат от дължимия наем.
Наемателят се задължава да заплаща всички консумативни разходи за своя сметка - вода, електроенергия, охрана, такса смет и др.

Всички разрешителни, съгласувания и формалности за пускане на имота в експлоатация са за сметка и на отговорност на наемателя. Сред условията е и това Община Шумен и Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции" да ползват безвъзмездно обекта или части от него при провеждане на мероприятия с общинско значение.

Кандидатите за участие в конкурса трябва да внесат депозит в размер на 2500 лв. Конкурсната документаця се получава в Туристическия информационен център на Община Шумен (до входа на общината) в срок до 12.00 ч., на 19 май, срещу представен документ за платена цена от 100 лв. (сто лева) без ДДС, внесена в каса № 1 на Информационния център при Община Шумен.

Предложенията на участниците в конкурса заедно с всички изискуеми, съгласно конкурсната документация документи се подават в стая № 204 на Община Шумен в срок до 12.00 часа на 20 май.

ШУМ.БГ