Сряда, 3 Март 2021
Сряда, 3 Март 2021
Начална страница

ШУМ.БГ

Правила за писане на коментари

ШУМ.БГ е частен новинарски сайт, екипът на който цели коректно и бързо да предоставя информация за събитията от Шумен и региона. Стараем се да го поддържаме в приятно виртуално място.

За нас е важна възможността за обратната връзка с читателя, която предоставя Интернет. Затова под всяка новина са позволени мнения и коментари. Ползването на услугата не изисква регистрация за потребителите. За да публикувате коментар под статия в ШУМ.БГ, е необходимо само да въведете код за сигурност. Авторските права върху коментарите в сайта принадлежат на техните автори, като ШУМ.БГ си запазва правото да използва публикуваните коментари за свои нужди, включително с рекламна или друга търговска цел.

За да бъде ШУМ.БГ по-приятен и позитивно зареден сайт, въвеждаме Правила за писане на коментари. Това не е опит за цензура. Подобни Правила имат почти всички новинарски сайтове / напр. dnes.bg /, както и форумите. При изготвянето им редакцията на ШУМ.БГ е заимствала от много от тях.

Публикуването на коментар в ШУМ.БГ означава, че сте запознат с настоящите Правила, съгласен сте с тях и се задължавате да ги спазвате.

Правила за писане на коментари

Не се допуска употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обидни квалификации. Не може да се публикуват коментари, касаещи личния живот на някого.

Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи нацистки / фашистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание и сексуалност.

Не се допуска рекламирането и поставянето на линкове към други сайтове.

Забраняват се постове, които съдържат линкове към незаконни аудио, видео и софтуерни продукти.

Не е желателен off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Не се толерира практиката на flood - публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго.

Всички коментари се пишат задължително на кирилица. Коментари на латиница се транслитерират автоматично от системата на сайта.

Не се допуска публикуването на конспиративни теории относно Covid-19.

Коментари, които не отговарят на настоящите Правила, ще бъдат изтривани от редакторите на ШУМ.БГ.

Този сайт използва бисквитки