На изпълнителите на проекта за водния цикъл на Шумен, известен като ИСПА 2, ще бъде даден 30-дневен срок да възстановят всички пропадания на пътната настилка. Това каза днес при огледа на участъците ръководителят на звеното за изпълнение на проекта Дарина Маринова.

Тя извърши проверката след писмо на кмета Любомир Христов, в което той настоява появилите дефекти да бъдат веднага отстранени.

“Отново има пропадания, изкопът на канализацията е твърде дълбок и явно все още не е добре уплътнено. След обхода днес ще бъдат направени констатации и ще бъде написано уведомително писмо до изпълнителя, в което ще дадем един разумен срок от 30 работни дни да бъдат възстановени проявилите се дефекти”, каза инж. Маринова. При проверката си тя установи, че има пропадания и на места, които вече са били ремонтирани. “Надявам се това възстановяване на отново проявилите се дефекти да бъде качествено”, каза тя.  

От общината поясниха, че срокът, в който изпълнителят е длъжен да извърши всички дейности за своя сметка, е 30 октомври. След тази дата възстановителните работи ще се извършват от община Шумен, а стойността на ремонта ще бъде заплатена от банковата гаранция на изпълнителя. Сумата в нея е малко над 1,5 млн.лв.

Изпълнител на Лот 2 на проекта “Интегриран воден цикъл за град Шумен – II етап” бе обединение „Аква Билд Шумен“, в което влизат фирмите “Станилов”, “Райкомерс” и „Джи пи груп”.

ШУМ.БГ