Окръжната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа и внесе искане за “Задържане под стража“ спрямо 42-годишния Недим Хюсеин от село Браничево, който се укрива от българското правосъдие от 24 ноември 2015 г.

Въпреки че се издирва от миналата година, Хюсеин влязъл без проблеми в България през Дунав мост преди 20 дни. Отишъл в родното си Браничево, където след скандал е задържан от пристигналия на място полицейски екип.

Мъжът е издирван за престъпление по член 343, ал. 3, пр. 2 и 3, и б. „б“, ал. 1, във връзка с ал. 4 във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс

На 29 октомври 2014 год., около 22.00 часа, на пътя Силистра – Шумен 42-годишният мъж управлявал „Форд мондео“ с шуменска регистрация с превишена скорост. На 150 метра от разклона за село Пристое колата му застига и блъска магарешка каруца, в която пътуват братята Рейхан и Серхан Исмаил. Веднага след инцидента обвиняемият Хюсеин напуска мястото на  произшествието. На 15 ноември 2014 г. пострадалият при катастрофата Серхан Исмаил починал, а на брат му лекарите отстранили слезката.

На 20 ноември 2015 год. Окръжната прокуратура в Шумен  повдига обвинение за извършено престъпление спрямо Недим Хюсеин, но той не се явил по делото. Окръжната прокуратура в Шумен го обявила за местно и централно издирване и го привлякла като обвиняем  при условията на задочното производство.

ШУМ.БГ