45-годишен шуменец уби жена си и разчлени трупа й. Драмата се разиграла в семейната им къща на ул. “Червена стена” 35 в кв. “Гривица”. Жертвата е на 49 години. Убиецът Стефан Радославов е задържан.

Мъжът системно подлагал съпругата си на тормоз. Тя многократно бягала от него. Преди година Стефан попадна в полицейския бюлетин, след като пиян закопча жена си с белезници за леглото.

На 19-ти близки подали сигнал в полицията, че нямат връзка с нея. Когато вчера вечерта отишли в дома им, се натъкнали на зловещата гледка. По непотвърдена информация, Стефан признал, че той е извършил престъплението.

На мястото работят криминалисти, пред дома има патрулки.

По-късно от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че убийството е извършено в периода между 12-ти и 21-ви август.

В килер в къщата полицейските служители открили разчленен труп в напреднал стадий на разложение. Стефан обяснил пред служителите, че това е убитата от него Галина Д.

Той е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и за неизпълнение на наложени мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Стефан е  задържан за срок до 72 часа и e привлечен като обвиняем за извършеното убийство. Процесуално-следствените действия по случая продължават. Предстои идентификация на трупните останки и установяване на причината за убийството на жената, съобщиха още от пресцентъра на прокуратурата.

ШУМ.БГ