161-вият сезон на театъра ще стартира с премиерите на две нови заглавия, съобщават от ДКТ „В. Друмев“.

Още на 12 септември детският спектакъл „Пипи Дългото чорапче” ще „почерпи“ децата с щуротии и приключения от 18.00 ч., в салона на театъра. Негов режисьор е Съби Събев, а сценографията и костюмите са дело на Диляна Асенова. В ролите ще се превъплътят актрисите Димитрия Милушева, Александра Михайлова, Елена Атанасова, както и най-новите попълнения в състава на театъра младите актьори Александър Валериев, Валери Георгиев и Живко Гущеров.

Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиан Вергов ще гостуват на сцената театъра с комедията „Спантак с картофи“ на 13 сепетмври, от 19.00 ч. Режисьор е Богдан Петканин, художник Петьо Начев.

На следващия ден, от 19.00 ч. е втората премиера за сезона. Най-новото драматично заглавие „Излезе ангел от мъглата” ще повдигне още веднъж завесата на театралните изненади. Пиесата на Пьотр Гладилин се реализира на сцена за втори път в страната, а самият той е един от най-поставяните съвременни драматурзи в Русия. Режисьор на спектакъла е актьорът Милен Димитров, а сценографията и костюмите са дело на гост сценографа Валерия Вълчева. В ролята на Майката – Екатерина Кондратиевна ще се превъплъти гост актрисата Стефка Янорова. В салона на театъра тя ще си партнира с актьорите Кольо Стайков, Мария Григорова, Марина Мозжухина, Любен Попов, Елена Атанасова, Димитрия Милушева, Валентин Ченков, Стефани Лечева и Александър Валериев.

По случай Първият учебен ден от театъра са подготвили весел подарък за своите малки приятели с представление на открито /пред театъра/, от 17.00 ч., на детския спектакъл „Яйцето” от Веселина Цанкова.

И през този сезон актьорите от ще подновят своите интензивни турнета. Спектаклите „Отворена брачна двойка”, „Старопланински легенди”, „Агенти”, „Слухове” и „Оттука започва България” ще посетят различни точки на страната и ще зарадват зрителите в Оброчище, Търговище, Тутракан, Сливен, Кубрат, Каварна, Балчик. Още на 16 септември авторският вербатим спектакъл „Оттука започва България” гостува на сцената на ДКТ „Иван Димов” Хасково. А на следващият ден, от 19.30 ч., е неговото специално участие в селекцията на юбилейното XX издание на Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” Пловдив.

Традиционните неделни детски представления също се завръщат - още на 11-ти септември, в зала „Патиланчо”, от 11.00 ч., за най-малките зрители е образователното представление за справяне с бедствия и аварии - „Самохвалко” от Бианка Бенковска.

А тези, които още веднъж искат да се насладят на спектакъла по пиесата на Яна Добрева „Пясъчен пъзел” ще могат да направят това в камерна зала на театъра на 19 септември, от 19.00 ч.

За първите шест месеца от календарната година 8 драматични и 10 куклени спектакли от афиша на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” Шумен са натрупали общо 152 представления, гледани от 16 875 зрители, с общ приход от билети в размер на 91 414,00 лв.

ШУМ.БГ