500 лв., три мобилни телефона и лаптоп откраднаха вчера от таванско помещение на ул. „Цар Освободител“ в Шумен, съобщиха от полицията.

Сигнал за кражбата е подаден от 23-годишен мъж, който съобщил, че кражбата е станала за времето от 11.30 до 12.30 часа. Извършителят не е установен. Започнато е досъдебно производство.

За още една кражба, но в Нови пазар, съобщиха от ОД МВР. За времето от 7.30 до 9 ч. неизвестен откраднал мъжка чанта със 120 лв., лични документи и мобилен телефон. Чантата е била в багажник на лек автомобил, който бил паркиран в района на ул. ”Ангел Ангелов- Дядото”, в района на пазара в гр. Нови пазар. Работата по изясняване на случая продължава.

В село Стуйно пък били откраднати златни накити и пари от частен дом. Сигнал за кражбата е получен в 14.30 часа на 16 септември. 67-годишна жена съобщила, че от дома й в село Струйно за времето от 1 до 2.30 часа след полунощ неизвестен извършил кражба на две златни обеци с тегло около 7 грама и 60 лева.

Извършителят бил установен. Това е криминално проявеният Р. А./46г./ от Шумен. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. За престъпление по чл. 194 от НК е започнато досъдебно производство.

ШУМ.БГ