16-годишно момиче размаха газов пистолет и заплаши с него своя връстница пред СУ "Д-р Петър Берон" в Хитрино, съобщиха от ОД на МВР.

Срещу тийнейджърката е започнато досъдебно производство за хулиганство. 

Около 9,00 часа вчера девойката се скарала със своя съученичка. След това отишла до дома си и се върнала с газов пистолет и е заплашила с него другата тийнейджърка, без да стреля.  Случката се разиграла в уличка до училището и пистолетът не е внасян в учебното заведение.

Оръжието е иззето. Назначени са  експертизи за установяване на характеристиката на пистолета. Уведомен е прокурор от районната прокуратура в Шумен.

От училището отказаха да коментират случая с мотива, че ще се попречи на разследването. Работата по изясняване на случая продължава.

По-късно от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че повод за напрежението между съученичкитe станала  публикация във фейсбук на З.Р., която били негативна за Е.Х.

След като конфликтът не бил решен с думи,  Е.Х. отишла в дома си и се върнала на улицата с пистолет, който насочила срещу другото момиче. Разправията била наблюдавана от техни техни съученици.

ШУМ.БГ