София Радославова и Светлин Стефанов са подали документи в конкурса за поста административен ръководител на Окръжен съд Шумен. Срокът за участие в обявения от ВСС конкурс изтече на 28 ноември.

Длъжността председател на ОС в Шумен стана вакантна на 20 октомври, когато изтече мандата на сегашния ръководител Нели Батанова. До избора на нов председател Нели Батанова е временно изпълняваща длъжността административен ръководител на ОС.

София Радославова е съдия в наказателно отделение на Окръжния съд, а висшето си образование е завършила през 1995 година в Бургаския свободен университет. Работила е като следовател и зам.-директор на Окръжна следствена служба, а от 2006 година е съдия в ОС. Била е част от състава по делото “Килърите”.

Светлин Стефанов в момента е съдия в Окръжния съд. Той има общ юридически стаж 25 години и 2 месеца. Стефанов е завършил висше юридическо образование във ВИ към МВР в София през 1990 г.

Започва работа в Шуменския окръжен съд през 1998 г. Преди това е работил като следовател, в Окръжната следствена служба и във Военна окръжна прокуратура  Варна – следствена служба Шумен.

От 2 април 2001 г. до  11 октомври 2004 г. е бил заместник-председател на ОС в Шумен. В периода 16.01 2008 г. – 11.05.2011 г. е инспектор в Инспектората към ВСС, след което отново се завръща като съдия в Шумен.

От постъпването си в Окръжния съд Стефанов работи в наказателното отделение. Той бе кандидат за поста ръководител на съда и през 2011 година, когато Нели Батанова бе избрана за втори мандат.

Дата за провеждане на конкурса за председател на ОС в Шумен все още не е определена.

ШУМ.БГ