Със званието „Почетен гражданин“ на Хитрино удостоиха премиера в оставка Бойко Борисов, който днес  посети селото, заедно с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и регионалния мюфтия Месут Мехмедов.

„Благодаря на общинския съвет. Това е чест за мен. Това звание се отнася за всички, които си рискуваха живота. Нека си пожелаем само мир. В нашия размирен регион владиката и мюфтията заедно. Всички заедно. Мирът е толкова крехък и трябва да го пазим много“, каза от своя страна Бойко Борисов.

Той поднесе  благодарности  на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и регионалния мюфтия Месут Мехмедов, че днес са заедно в пострадалото село.

„Аз съм спокоен за България, когато на Коледа – най-хубавият празник за християните, когато нашият Исус Христос се е родил, когато районният мюфтия и дядо владика са заедно тук сред вас. Това е най-ценното, което може да имаме. Казвам го с голяма тревога, защото целият свят се тресе. Милиони бягат някъде по света, защото мюфтията и владиката не са се разбрали", каза Борисов.

Той изрази удовлетвореност от това, че при тежката ситуация в Хитрино,  хората са се обединили и са помогнали "кой с каквото има". "Бог да прости загиналите. Отървахме се от много по-голямо зло, което можеше да стане - Хитрино да го няма, впоследствие можеше да загинат пожарникари и спасители", допълни още премиерът в оставка.

По-късно Борисов пусна и видео от посещението си в своя Youtube профил.

ШУМ.БГ