Отменено е бедственото положение в общините Каолиново, Никола Козлево и Хитрино, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. 

След заседания на общинските щабове бедственото положение остана в сила в общините Нови пазар и Венец заради започнали навявания по пътищата. 

До всички населени места на територията на област Шумен вече има достъп. Днес бяха пробити пътищата в най-проблемните участъци в региона - пътят от Царев брод до Велино в община Шумен и пътят до селата Живково, Иглика и Становец в община Хитрино.

С верижна техника на регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ екипи на „Енерго Про“ достигнаха до село Велино и започнаха да възстановяват електрозахранването в селото, където ток нямат 47 къщи. Във всички останали населени места в област Шумен ток има. Продължава да се работи по частични проблеми по водоснабдяването в някои села.

По информация на Регионалното управление на образованието утре ще има учебен процес в общините Смядово, Велики Преслав и Никола Козлево. В останалите общини на област Шумен и 11 януари /сряда/ е неучебен ден.

Пътят от Царев брод до Велино е отворен за движение при зимни условия, съобщиха и от пресцентъра на община Шумен.

От там уточниха, че с оглед усложняване на обстановката и усилване на снеговалежа от фирма „БАРС“ АД организират поддържане на общинската пътна мрежа през цялата нощ, съобщават от фирмата.

ШУМ.БГ