Започва поетапно отваряне на основните пътни артерии в страната, съобщиха от Националния щаб за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в Агенция "Пътна инфраструктура. Всички магистрали са почистени и проходими, както и повечето пътища втори и трети клас в страната.

Вече може да се ползва "Хемус" от Шумен до Варна. Усложнена остава обстановката в Бургаска област, като магистрала "Тракия" остава затворена от Зимница до Бургас. Малко след девет часа беше пуснато движението от и към Бургас през Петолъчката.

От вчера следобед до тази сутрин до морския град можеше да се стигне само по маршрута Ямбол – Средец - Елхово. Възстановено е движените по второкласния път Русе - Силистра. Обзорският проход е проходим за автомобили с обща маса до 3.5 тона.

Отпада забраната за движение на тирове по пътищата Видин - Монтана на територията на област Видин, Видин - София, Перник - Кюстендил - ГККП "Гюешево, София- Велико Търново и Плевен - Ботевград. Всички камиони се допускат също по пътищата Велико Търново – Гурково (проход "Републиката"), от Силистра до границата с област Шумен, и от Силистра до границата с област Добрич, както и през Айтоския проход.

По-рано днес директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов съобщи, че снощи в цялата са страна са били изведени 62 души от закъсали автомобили. Колите са били оставени там, където са затънали.dn

dnevnik.bg