До края на следващата седмица трябва да бъдат приети финансовите планове за дейността на всички горски предприятия през настоящата година. Това заяви в Шумен заместник-министърът на земеделието и храните проф. д-р Иван Палигоров, който се срещна днес в Шумен с директора на СИДП инж. Веселин Нинов и директорите на ловните и горски стопанства, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

„Според мен българското лесовъдство е наследило едни от най-добрите традиции и това води до отличните резултатите, които показваме всяка година“, каза проф. д-р Иван Палигоров.

Той заяви категорично, че желанието на правителството е работата да не спира и служителите да изпълняват задълженията си. Зам.-министър Палигоров допълни, че очаква от колегите си предложения за промени в наредбите, по които работят. „Знам, че бихте искали да гледаме и предложенията за промени в Закона за горите, но това за момента не е възможно, тъй като не е в прерогативите на служебното правителство“, заяви проф. Палигоров.

Той обясни пред директорите от СИДП, че няма нищо против служители от предприятието и Териториалните поделения да участват в предизборната кампания, но посочи, че това може да става само ако бъдат в отпуска и не използват служебното си положение по време кампанията. „Трябва да имаме наши представители в парламента, но това не трябва  да става чрез притискане на хората на политическа и икономическа основа“, бе категоричен зам.-министърът.

В края на срещата си с директорите от Териториалните поделения и директорът на СИДП проф. Иван Палигоров призова през Седмицата на гората да се продължат добрите традиции за работа с деца, както и залесителните мероприятия.

ШУМ.БГ