Един заподозрян във връзка със снощната атака в Париж се е предал, втори се издирва.

Убитият от полицията нападател е имал френско гражданство, заяви белгийският вътрешен министър пред телевизия VRT.

Мъж, заподозрян за връзка с нападението в Париж, се е предал на полицията в белгийския град Антверпен, съобщи агенция "Белга". Той е бил идентифициран от белгийските власти, които са споделили идентичността му с френските си колеги.

Втори заподозрян също е бил идентифициран от белгийците и се издирва, съобщи говорител на френското вътрешно министерство.

„Ислямска държава" пое отговорността за снощното нападение, в което загина един полицай, като нарече боеца си Абу Юсуф ал Балжики (Абу Юсуф Белгиецът). Той е бил идентифициран, благодарение на документи, оставени в колата му, но властите не разкриват името му. През нощта е бил претърсен имот в парижкото предградие Шел, разследващите опитват да установят имало ли е съучастници.

Арестувани са трима роднини на стрелеца, твърди източник на агенция "Ройтерс".

Според местни медии, цитирани от Би Би Си, става въпрос за 39-годишен мъж, живял в предградията и наблюдаван, тъй като е бил заподозрян в радикален ислямизъм. Прекарал е няколко години в затвора за стрелба срещу полицаи в началото на века.

Атаката на булевард "Шанз-Елизе" уби един полицай, а двама бяха ранени. Нападателят е излязъл от кола, която е спряла до паркиран полицейски микробус, и веднага е открил огън, преди да бъде убит от силите за сигурност.

Dnevnik.bg