Мадридско дерби ще има в полуфиналите в Шампионската лига. "Реал" и "Атлетико", които играха във финала два пъти в последните три сезона, сега се срещат стъпка по-рано.

"Монако" ще приеме "Ювентус" в другия полуфинал.

Първите мачове са на 2 и 3 май, а реваншите са седмица по-късно. Финалът ще е на 3 юни в Кардиф, като за домакин ще се води победителят от двойката между "Монако" и "Ювентус".


"Реал" продължава защитата на титлата си от миналия сезон. Мадридчани опитват да се превърнат в първия отбор, спечелил Шампионската лига в две поредни години при настоящия формат на турнира.

Белите са рекордьор с 11 шампионски купи. Последните им две дойдоха през 2014 и 2016 г. след драматични победи срещу "Атлетико".

В първия случай "дюшекчиите" водеха до 93-ата минута, когато Серхио Рамос изравни. След продълженията "Реал" спечели с 4:1. Две години по-късно отново Рамос беше точен за белите, а мачът също приключи 1:1. "Реал" взе купата след 5:3 при дузпите.

Градските съперници се срещнаха в Шампионската лига и през 2015 г. Тогава "Реал" отново беше краен победител, но в четвъртфинален двубой.

Първото им съревнование на европейската сцена е от полуфиналите през 1959 г., а успехът също е за състава от "Сантяго Бернабеу".

Dnevnik.bg