Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева е насрочила търга за активите на фалиралото дружество за 30 май в Кърджали, потвърди тя пред "Дневник".

Милева обясни, че процедурата започва от начало. "Всички, които бяха заявили участие в предишния търг, са пожелали задатъкът от 10% да им бъде върнат, като на три от четирите сумата вече е върната", каза синдикът.

Сега участниците и броят им могат да се променят, обясни синдикът. "Срокът за внасяне на задатъка е до 17.00 часа на 29 май."

Всеки, който иска да се включи в надаването, трябва да внесе 10% от общата сума, на която бяха оценени активите (1 646 325 лева). В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА - 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева. Допълнителните активи са старият автобус (47 190 лева) и служебни автомобили (23 970 лева), екипи и стоки (25 050 лева), както и вземания за 88 000 лева.

Предишният опит за продажба на активите се оказа неуспешен. На 30 март привърженици блокираха административната част на "Българска армия", където трябваше да бъдат представени предложенията. В крайна сметка беше подадена само една оферта - на "Ред Енимълс" ЕООД, подкрепяна от собственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев.

Според търговския регистър фирмата е управлявана от Иван Велчев-Кюстендилеца, който разпява агитката на ЦСКА. Тя е подала молба с искане за освобождаването на Милева като синдик. Съдът не уважи молбата, но все още тече срок, в който решението може да бъде обжалвано.

Сред кандидатите за активите при проваления търг на 30 март беше и представителят на "ЦСКА-1948" Никола Газдов. Другите две фирми, подали заявка, бяха "Еко Депозит Солюшънс EООД" със седалище в Пловдив, а другата - "Интегрис Лаб ООД" със седалище в София.

От "ЦСКА-София" заподозряха, че двете фирми са подставени, като намекнаха, че са свързани с Кирил Домусчиев. Същите са обвиненията и към Газдов, който е син на председателя на борда на директорите на "Лудогорец" Теменуга Газдова. Той отрича да има връзка, като твърди, че парите за търга са осигурени с "външно финансиране". 

Dnevnik.bg