Семейство роми намери изгубен Iphone 6S и го върна на собственичката му. Историята, колкото и невероятно да звучи е истинска и се разиграва вчера (4 май) в шуменския квартал Добруджа.

Докато играели на детската площадка на булевард Мадара, 30 годишната Мирослава Славева дава мобилния си телефон на своята малка дъщеричка за минутки. В последствие детето оставя айфона на една от пейките и се прибират у дома. Жената усеща липсата на телефона едва вкъщи, прави опит да позвъни, при което й вдига мъжки глас, който обяснява, че е намерил апарата. Двамата се уговарят да се видят, за да бъде върната изгубената вещ. При срещата Мирослава Славева с учудване открива, че хората са от ромски произход

„Свикнали сме хората от този етнос да бъдат обвинявани в кражби, но в случая точно тези добри шуменци опровергаха твърденията, връщайки ми телефона. Освен това винаги когато аз намирам вещи ги връщам, така, че смятам, че добрините се възнаграждават", споделя развълнуваната жена.

Примерът, който семейството дава, е добър повод да се замислим колко от нас биха върнали толкова скъпа намерена вещ.  :)

Силвия Терзиева, sisi4@abv.bg