Служител на Зоналното жандармерийско управление хвана случайно муле на телефонни измамници докато прибира парите от жертвата в Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко преди 15 часа на 5 май жандармеристът Пламен Петров, който бил в почивка след нощно дежурство, вървял по ул. ”Дунав” в Нови пазар. Пред него от тераса на жилищен блок била хвърлена торбичка.  Полицаят спрял  и  видял, че към нея се приближава  непознат. Служителят на реда заподозрял, че мъжът, който взел торбичката  може да участва в телефонна измама. Спрял го на място и подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар. На място пристигнали криминалисти, които изяснили самоличността на мъжа - Ш.А. /48 г./ от село Сини вир, община Каолиново.

Успоредно с това на телефон 112 бил получен сигнал от жена, която съобщила, че е притеснена, че помага на полицията, но вместо униформени, пред дома й има цивилни мъже.

83-годишната жена разказала, че от сутринта мъж, представящ й се по телефона за полицай я молил да съдейства на полицията да бъдат заловени телефонни измамници. След многократни обаждания тя се съгласила. За целта трябвало да хвърли всички пари през терасата в торбичка, а полицаите щели да заловят измамниците на място. Жената сложила в найлонова торба  40 банкноти по 50 лева, хвърлила ги през терасата и зачакала полицаите. Подала сигнал на телефон 112, когато видяла пред блока до торбата цивилни мъже, а не униформени служители.

От полицията уточниха още, че в торбата имало 2000 лева /40 банкноти с номинал 50 лева/. Парите са върнати срещу разписка на 83-годишната жена.

Ш.А. бил разпитан в полицейското управление, като обяснил, че бил нает за работа. Свързали се с него, след като пуснал обява, че продава автомобил. Работата по образувания заявителски материал в полицейското управление в Нови пазар продължава.

ШУМ.БГ