Бъдещето на Арсен Венгер ще се реши след финала за Купата на Англия. Мениджърът на "Арсенал" обяви, че окончателното решение дали да остане ще бъде взето на среща с борда на директорите на клуба след сблъсъка с "Челси" на 27 май на стадион "Уембли".

Договорът на Венгер изтича в края на сезона, а болшинството от феновете на "артилеристите" искат французинът да си тръгне заради незадоволителните резултати. Преди дни той каза, че е напълно концентриран върху последните мачове от сезона и не обръща внимание на отношението на привържениците към него.

"Има много аспекти, които трябва да бъдат обсъдени на заседанието на борда. Някои от тях са какво ще се случи с мениджъра, кои играчи ще бъдат привлечени, кои ще подновят договорите си. Най-важното нещо е да спечелим финала. Не е толкова важно какво ще се случи с мен след това", заяви Венгер, който е начело на лондончани от 1996 г.

"Арсенал" е изправен пред угрозата да завърши извън топ 4 във Висшата лига за пръв път под ръководството на французина. Кръг преди края "топчиите" са пети, като изостават с една точка от "Ливърпул" и с три от "Манчестър сити".

Лондончани ще гонят задължителна победа като домакини на "Евертън" и ще се надяват "Ливърпул" да не победи у дома изпаднали "Мидълзбро", или "Сити" да допусне катастрофално поражение при гостуването на "Уотфорд".

"Искаме всеки да играе на 100% в последния мач, както са традициите в Англия. Ние сме професионалисти и трябва да си свършим нашата работа. В добра серия сме и това е всичко, което можем да направим", завърши Венгер.

Dnevnik.bg