Деца от ЦНСТДМБУ „Слънце“ в Каспичан и ЦНСТДМУ в Нови пазар  ще участват на  започващия тази вечер Фестивал на радостта в Националния детски комплекс в с. Ястребино, съобщиха от Обществен фонд „Детство”, организатор на проявата.

Във фестивала участват 110 деца на възраст до 12 г. и 30 ръководители от 20 социални институции в страната. В програмата са включени спектакли, концерти, карнавал, изложби, спортен празник, дискотека, клубове ателиета по приложно изкуство, музика и фотография, които предоставят възможност за изява на творческия потенциал на децата, укрепване на физическото им здраве, повишаване на самочувствието им и разширяване познанията им за България.

За ръководителите пък фестивалът е постоянно действащ семинар по проблеми, свързани със защита правата на децата, също така и практикум за нови методи на работа с отделните възрастови групи и с децата с увреждания.

Сдружението работи за подобряване условията на живот, отглеждане и възпитание, обучение и здравно обслужване на деца, нуждаещи се от специални грижи, помощ, подкрепа и защита. До сега в проектите и програмите на Сдружението са включени близо четиристотин хиляди деца. Фестивалът, който се организира за 21-ви път се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

ШУМ.БГ