Над 200 души от Мадара са се подписали до момента срещу кмета на селото Кирил Кирилов и искат оставката му. Хората негодуват от бездействието му и са твърдо решени да преминат и към протестни действия.

“Досега в село Мадара такъв кмет не сме имали. Пълно бездействие, не можеш да го намериш в кметството, никаква организация, занемарено село. Мръсно е навсякъде, улици и тревни площи непочистени, гробищният парк е обрасъл и това е недопустимо, още повече, че тук се намира глобалния символ на България”, каза пред ШУМ.БГ Валентин Вълчев, един от главните организатори на подписката.

Вълчев сподели, че той е бил в организационния комитет за издигане кандидатурата на кмета Кирилов. “Мислихме си, че като млад човек, перспективен, ще направи много за село Мадара, повярвахме му, защото ни убеждаваше, че ще кандидатстваме по проекти, ще бъдем иновативни, ще привличаме инвестиции, ще възстановим футболния отбор, но всичко остана на думи. Подкрепихме го на изборите, но останахме излъгани”, каза още Вълчев.

Той допълни, че вече са запознали със създалата се ситуация в селото общинския кмет и подготвят официална докладна до Общинския съвет в Шумен.

Кметът Кирилов отхвърли твърденията на протестиращите и определи подписката и настроенията на хората към него като личностно разчистване на сметки. “Да видим докъде ще стигнат, искам да видя подписката, оставка няма да подавам, смятам да  събера хората от селото и да направя общо събрание”, каза кметът.

Кирил Кирилов бе издигнат от ПП АБВ. На местните избори той стигна до балотаж с Христина Димитрова от Реформаторски блок и го спечели с 24 гласа повече.

На парламентарните избори Кирил Кирилов бе кандидат за народен представител – четвърти в шуменската листа на АБВ.

“Запознат съм със случая и със създалото се напрежение в селото. В подписката участват хора, които на местните избори не постигнаха желания резултат. Сега некоректно, чрез реваншизъм, се опитват да настройват жителите на селото срещу кмета”, каза общинският председател на АБВ Валентин Велев.

ШУМ.БГ