Спешната химиотерапия, назначена за 17-годишния Николай Иванов от Шумен, даде добри резултати и момчето има много големи шансове да се излекува.

Това обявиха на пресконференция днес близките на Ники, за когото хиляди шуменци се обединиха  в благотворителна кампания. Те обясниха, че изключително агресивният вид злокачествено образование, наречено Сарком на Юинг, е реагирало на химиотерапията и лекуващият лекар от клиниката в Турция проф. Хилми, смята, че най-вероятно туморът ще може да бъде стопен с още няколко курса химиотерапия, без да се налага операция.

За целта обаче ще са необходими още средства и Ники, и неговите близки отново ще имат нужда от финансовата и морална подкрепа на хората. Въпреки че за кратко време, чрез благотворителната кампания, бяха събрани над 70 хил. лв., по предварителни разчети средствата, които не достигат за назначеното лечение, са в размер на 90 хил. лв. Те ще са необходими за още 5 курса химиотерапия плюс една лъчетерапия.

На пресконференцията днес Ники и неговите близки благодариха за пореден път на всички, които са им помогнали до този момент.

„Искам отново да благодаря на всички – и приятели, познати и непознати – които помогнаха. За мен това значи изключително много. Това за мен значи живота ми. Радвам се, че има толкова добри хора. Надявам се, сумата да бъде събрана и да успеем да завършим лечението. Вярвам, че всичко ще се оправи, и че всичко ще бъде наред“, каза Ники.

Думи на благодарност изказа и майката на момчето Огняна Трайкова, която разказа за всичко преживяно през последните два месеца, след първите симптоми на болестта. Тя благодари и на своя син за това, че толкова храбро понася всичко и изрази надежда, че сумата ще бъде събрана.

„Аз много вярвам в Ники. Той е смело и добро дете. Много е борбен и много, много силно вярвам в него и съм сигурна, че нещата ще се оправят“, каза майката на Николай.

До тях, за да ги подкрепят бяха дошли приятели и съученици на Ники, класният ръководител и много хора, съпричастни към трудния момент.

Една от първите инициативи в подкрепа на Ники, която предстои е тази неделя. От 10 ч. ще се проведе футболен турнир на игрищата на зала „Плиска“. В благотворителните срещи ще се включат девет отбора. Всички следващи инициативи ще бъдат обявявани на фейсбук страницата в подкрепа на момчето.

Всеки, който има възможност и желание да помогне, може да използва и дарителската сметка към Уни Кредит Булбанк:

IBAN: BG49 UNCR 7000 1522 9531 20

BIC: UNCRBGSF

Титуляр Николай Траянов Иванов 

ШУМ.БГ