Районната прокуратура в Шумен предаде на съд 24-годишния Николай Н., който в края на юли миналата година ритна в главата французин от „Свидетели на Йехова“. Шуменецът е с две обвинения – за причиняване на средна и лека телесна повреда  по хулигански и ксенофобски подбуди. Второто е за нанесени два побоя над друг мъж, извършени през януари 2016-та, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

На 30-ти юли м.г. в Градската градина на Шумен Николай Н. нападнал разхождащ се по алеите чужденец, който му предложил листовка за конгрес на „Свидетели на Йехова“. С ритник в главата 24-годишният подсъдим ударил жертвата си, който останал неподвижен на земята и в кръв, припомниха днес случая от прокуратурата.

Другият случай се развил между 7-ми януари и 29 януари м.г. „Подсъдимият срещнал няколко пъти непознатия за него Ст. Д. Още при първата случайна среща той бил подразнен, че другият го загледал, въпреки обясненията му, че се е припознал. След няколко дни последвала отново случайна среща между двамата в търговски обект в Шумен.  Без да каже нищо, Николай ударил няколко пъти нарочения от него Ст.Д. Той паднал върху стъклената витрина на магазина, която се счупила. С удари Николай изхвърлил пострадалия на улицата. От побоя мъжът получил счупване на носни кости. В края на януари 2016-та Николай видял жертвата си на автобусна спирка в града. С удар в окото Ст. Д. бил съборен на земята“, казаха от прокуратурата.

Предстои делото срещу 24-годишния Николай Н. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския районен съд.

ШУМ.БГ