Бъдещето на Милан Борян в "Лудогорец" е несигурно. Вратарят може да напусне отбора, след като сериозен интерес към него има от три полски отбора, научи "Дневник".

Канадският национал в момента не е с "Лудогорец" на предсезонен лагер в Австрия, след като се готви за участие в турнира "Голд къп" с "кленовите листа".

В началото на 2017 г. роденият в Сърбия футболист беше даден под наем в полския "Корона" (Киелце), където остави добри впечатления и сега други три елитни тима го искат. 

Това са "Краковия", "Термалика" и "Заглембие" (Любин). Тимът от Любин го искаше и през зимата, точно преди "Лудогорец" да го прати в "Корона".

Борян има договор с шампионите до лятото на 2018 г.

В момента ситуацията с вратарите в "Лудогорец" е сложна, като треньорът Георги Дерменджиев може да разчита на само един опитен страж - бразилеца Ренан.

Титулярният вратар Владислав Стоянов лекува контузия и все още не се знае кога ще се върне на терена.

На лагера в Австрия е и 18-годишният Васил Симеонов, който няма мачове в мъжкия футбол. Шампионите не могат да разчитат на титуляра Владислав Стоянов, който продължава възстановяването си от тежка контузия в коляното. Даниел Наумов пък е ангажиран с участието на юношеския национален отбор на европейското първенство до 19 години.

Поради тази причина в тима ще бъде привлечен аржентинецът Хорхе Борун. Стражът на "Колон" сам призна, че ще премине в българския отбор.

Дневник