Община Шумен обяви обществена поръчка за подмяна на дограмата на административната си сграда, на училища, градини, читалища и кметства с прогнозна стойност 269 996,66 лв. без ДДС. Парите е предвидено да стигнат и за основна реконструкция на помещенията на информационния център на общината и на данъчните каси във фоайето на втория етаж.

Припомняме, че миналата година бяха сменени 128 прозореца, или малко повече от половината. В новата обществена поръчка се заложени останалите 104 прозореца и 8 врати, сред които и тези на централния и на източния вход.

„За реконструкцията на данъчните гишета и на информационния център имаме изготвен от архитект проект. Черпили сме опит и от други общини, помещенията ще станат удобни, както за гражданите, така и за нашите служители“, каза директорът на дирекция Устройство на територията Валентина Йорданова.

Обществената поръчка е разделена на две части. Първата - за подмяната на дограмата на административната сграда и ремонта на информационния център и данъчните каси, е на стойност 166 666 лв. без ДДС.

Вторият лот е за дограма за нуждите на ОП „Строителство и благоустройство“. То ще разполага със 103 300 лв. без ДДС, за да подменя дограмата там, където има най-голяма нужда за поддръжката на училищата, градините, читалищата, селските кметства и други общински сгради.

ШУМ.БГ