Носителят на Купата на България "Ботев" (Пловдив) започна новия сезон в Първа лига с домакинска загуба. Четири дни преди реванша с "Бейтар" (Йерусалим) в Лига Европа "канарчетата" отстъпиха с 0:1 срещу "Пирин" (Благоевград).

В мач, който се игра под неспирен дъжд и без публика, домакините се представиха неубедително и рядко стигаха до чисти положения за гол а гостите бяха стабилни в защита и изчакаха своя шанс. Появилият се като резерва Димитър Благов вкара единственото попадение в 79-ата минута.

"Загубихме, защото не можахме да направи това, което си бяхме поставили като задача - да държим топката, да не бързам в разиграването, в извеждащия пас. Поддадохме се на емоции, на нерви. Това не е силата на нашия отбор", каза треньорът на "Ботев" Николай Киров след мача.

"Пирин" имаше чудесен шанс да открие резултата още в деветата минута. Станислав Костов овладя дълга топка и се пребори със защитник в жълто-черно, след което стреля към Иван Чворович. Сръбският вратар спаси, а топката попадна в Даниел Младенов, но той я прати над гредата. В 25-ата минута пред Младенов се откри нова възможност, но ударът му беше блокиран.

"Ботев" изпитваше доста трудности в разиграването и едва в 33-ата минута за пръв и последен път затрудни Благой Макенджиев през първото полувреме. Алваро Юлиано стреля от дистанция, но вратарят на "Пирин" изби уверено в корнер.

Второто полувреме също не предложи много интересни ситуации. В средата на втората част треньорът на гостите Милен Радуквано беше изгонен за оспорване на съдийско решение и нахлуване на терена. В ситуацията Костов беше фаулиран в наказателното поле, но дузпа не беше отсъдена.

В 79-ата минута играчите на "Пирин" изнесоха добре топката по десния фланг. Костов подаде в наказателното поле към Младенов, който технично продължи с пета. Тодор Траянов пропусна хитро за Благов и резервата на "орлетата" не сбърка на десетина метра от голлинията.

Dnevnik.bg