"Манчестър юнайтед" победи градския си съперник "Сити" в дербито, играно отвъд Океана. Воденият от Жозе Моуриньо отбор се наложи с 2:0 с головете на Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд.

Срещата от International Champions Cup се състоя в Хюстън пред близо 70 000 зрители.

"Юнайтед" вкара двата си гола в рамките на две минути към края на първата част. Най-напред Лукаку напредна и пред наказателното поле изпревари вратаря на съперника, след което от малък ъгъл прати топката във вратата.

Секунди по-късно Рашфорд отне топката в половината на отбора си и подаде към Мхитарян. Арменецът напредна и му върна вдясно. Младият нападател влезе в наказателното поле и с диагонален удар отбеляза.

Моуриньо заяви, че се е получила много добра тренировка. "Наистина съм доволен. Сигурен съм, че и Пеп (Гуардиола) усеща същото. Най-важното беше да осигурим на футболистите висококачествена тренировка."

Испанският треньор на "Сити" остана доволен от представянето на 17-годишния Фил Фодън, за когото това беше дебют в първия отбор. "Нямам думи, с които да опиша какво видях. Представянето му беше на друго ниво. Той обича клуба, фен е на "Сити". Той е дар", каза Гуардиола.

В турнира участват и други от най-големите отбори в света, като "Реал", "Барселона", ПСЖ, "Рома". На 29 юли в САЩ предстои и друго дерби - "класико" между "Реал" и "Барселона".

Дневник