Община Шумен подписа договорите за доставка на по-голямата част от техниката за новото предприятие „Чистота“. Вчера кметството пусна нова обществена поръчка за последната необходима машина - голям челен товарач за сметището.

„Фадромата за депото фигурираше и в първата обществена поръчка, но едната фирма се отказа, а офертата на другата не отговаряше на изискванията“, обясни за ШУМ.БГ управителят на предприятието Евгений Цанков. Покана за пряко договаряне е изпратена на „Стротех Инженеринг“ АД, а сумата, която общината е готова да даде за челния товарач втора употреба е 130 хил. лв. без ДДС. Той е крайно нужен за сметището, тъй като в момента там се запръстява с нает от частна фирма.

За останалите 5 машини от предната обществена поръчка вече има сключени договори. Софийската фирма „Авто инженеринг холдинг груп“ ще достави 3 нови вариопреси Мерцедес. Двете са по-малки с обем на бункера 16 куб.м. и струват общо 498 500 лв без ДДС, а голямата е с обем 20 куб.м. и е на цена 298 500 лв без ДДС. 

Друга софийска фирма - „Еко био Енерджи“, ще достави голям триосен самосвал и водоноска за депото край „Дивдядово“. Те са на цени съответно 104 000 лв. и 124 550 лв. Без ДДС.  

Припомняме, че преди дни общината избра доставчик и на 725 казана за смет. Те и сметопочистващата техника се очаква да влязат в действие, когато ОП „Чистота“ поеме сметосъбирането на част от Шумен по-късно тази година.

ШУМ.БГ