Лидерът на БСП Корнелия Нинова приветства желанието на премиера Бойко Борисов да подаде сигнал до прокуратурата за "Цанков камък". "Но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа"", припомня Нинова в позиция, разпространена до медиите.

Повод за думите ѝ стана изказването на Борисов във Варна, че първият му сигнал до прокуратурата бил покрит и споменаването на Нинова като един от виновниците за подписването на договора за съоръжението, като заместник-министър. В петък депутатът от ГЕРБ Александър Ненков съобщи, че следващата седмица ще бъде подаден сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проекта "Цанков камък".

"Ако веднага не подадете сигнал срещу прокурорите, които са сторили това ("покриването" на първия сигнал на Борисов - бел.ред.), значи просто си приказвате празни приказки", написа Нинова. Тя коментира и думите на Борисов за изхарчените милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. "Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене", след като проектът беше спрян?", пита Нинова.

Лидерът на БСП напомня на премиера, че управлява в последните осем години, без една, и го пита защо всички виновни не са в затвора.

Dnevnik.bg