Считаният за фаворит за титлата във Висшата лига, "Манчестър сити" започна новия сезон с победа. "Гражданите" надвиха с 2:0 новия член на елита "Брайтън" като гост.

Мениджърът на "Сити" Пеп Гуардиола спази традицията да печели първите мачове за кампанията, което прави неизменно в последните осем пъти. Единственият път, когато това не се случи беше през 2008 г.

Испанецът започна с всичко най-добро, като атаката поведоха двете големи звезди Серхио Агуеро и Габриел Жезус.

Именно детето чудо от Бразилия пропусна най-доброто положение в 33-ата минута. Жезус получи страхотен пас от Агуеро и стреля с глава, но стражът на "Брайтън" Мат Райън направи невероятно спасяване.

Малко по-рано гол на Жезус беше отменен заради игра с ръка на бразилеца. В тази ситуация той получи много тежък удар в гърлото от стража на съперника, но успя да се върне на терена.

След почивката "Сити" вдигна оборотите и разликата веднага се усети. Агуеро се дръпна по-дълбоко, започна да играе много по-често с топката, а по този начин и опасностите за домакините се увеличиха.

"Сити" впечатли с движението си по терена, като играчите на Гуардиола имаха свобода често да сменят позициите си, а фланговите футболисти влизаха навътре в терена, с което объркваха съперниците.

В 70-ата минута "гражданите" откриха резултата, чрез Агуеро. Де Бройне комбинира с Давид Силва, испанецът намери в коридор Агуеро и той без проблем прониза вратаря.

Попадението е под №170 за аржентинеца във всички турнири, като той вече е само на седем от рекордьора Ерик Брук.

Освен това Агуеро вече има голове срещу 30 от всички 31 съперници във Висшата лига, срещу които се е изправял. Единственият отбор, на когото аржентинецът не успя да вкара е "Болтън".

Пет минути след гола на Агуеро, Дънк си вкара ефектен автогол, с който оформи крайния резултат.

Dnevnik.bg