"Лудогорец" победи с 3:1 "Верея" в мач от петия кръг на Първа лига. Шампионите се отърсиха от отсвобождаването на треньора Георги Дерменджиев и спечелиха още в първия си мач след напускането му.

Клаудиу Кешеру даде аванс на разградчани с две попадения до 30-ата минута, но малко преди паузата "Верея" намали с точно изпълнение на Георги Андонов. Ветеранът се разписа във втори пореден мач, след като преди седмица вкара гол на "Левски".

През втората част Анисе вкара много красив гол, дошъл след удар от въздуха и страхотна асистенция на Кешеру, оформяйки крайното 3:1.

Временният треньор Петко Петков даде почивка само на Козмин Моци, като всички основни футболисти излязоха на терена.

"Доволен съм от показаното от отбора. Контролирахме мача през цялото време. Бяхме по-добри на терена и като владеене на топката, и като създадени положения пред противниковата врата. Вкарахме три гола и изпуснахме поне още 5-6 чисти положения. Поддържахме нашия стил на игра с висока преса, не давахме възможност да противника да поеме въздух на терена. Направихме доста хубави неща. Не искам да коментирам треньорската смяна. Тази победа и заслуга на нашия екип, тя е и на Георги Дерменджиев", каза Петков.

След няколко дни разградчани се изправят срещу литовския "Судува" в мач от плейофите на Лига Европа.

Очаква се в понеделник да бъде представен новият треньор на тима Димитър Димитров – Херо.

В ранния мач от съботната програма "Етър" взе първа победа за сезона, побеждавайки с 2:1 "Пирин". Виолетовите се завърнаха на стадион "Ивайло" и взеха първи успех на собствения си стадион от 2012 г. насам.

Резултатът във Велико Търново откри Бадара в 16-ата минута, но Ничев изравни малко след началото на второто полувреме.

"Етър" беше по-добрия отбор, но пропиля много изгодни положения. На няколко пъти капитанът Иван Стоянов излизаше на позиция, но не успя да се разпише.

Опитният нападател се реваншира асистирайки за победното попадение на Иван Петков в 74-ата минута.

След края на двубоя младият треньор на виолетовите Станислав Генчев изрази мнение, че тимът му е показал самочувствие и затова е победил. Съперникът му Милен Радуканов пък беше критичен.

"Срам ме е от играта ни през първото полувреме. "Етър" заслужено ни побед, след като си вкараха положенията. В отбор като нашия е трудно да промениш манталитета на играчите", коментира Радуканов.

Dnevnik.bg