Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 46-годишния Стефан Радославов, който уби и наряза с моторна резачка жена си Галина. Драмата се разигра преди година в дома им на ул. „Червена стена“ 35.

Стефан ще бъде съден по член 116, ал. 1, т. 9 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Според обвинението, убийството на 49-годишната Галина е извършено с пет прободно-порезни наранявания с нож. Двата смъртоносни удара в областта на шията прерязали сънна артерия. Смъртта настъпила от остра кръвозагуба вследствие на прерязването на магистрални кръвоносни съдове.

След убийството Стефан намерил спестените от работа в Канада пари на съжителката си и с тях купил Форд фокус, с който да превози трупа на жертвата си. Плановете му се провалили, след като в деня на покупката на колата той катастрофирал.

На същия 16-ти август 2016-та убиецът купил моторна резачка, за да разчлени тялото на Галина. За тленните останки купил и чували, в които да ги сложи и извози от дома си.

Преди да свърши всичко това обаче той бе заловен.

Съдебнопсихиатричната експертиза по делото го определила като индиферентен към убийството, с липсващо емоционално съпреживяване и формално декларативна критичност. Цялото поведение на подсъдимия според съдебните психолози след тежкото умишлено деяние било насочено към прикриване на следите. 

Стефан е осъждан 7 пъти. От съвместното съжителство между подсъдимия и жертвата двамата имали дъщеря. Стефан посягал на съжителката си Галина, както и на дъщеря им. След като отношенията станали нетърпими, жената потърсила помощ в полицията. С решение на Шуменския районен съд Стефан бил отстранен от дома им и му била наложена забрана да го доближава за срок от 18 месеца. Със споразумение приключило и досъдебно производство за неизпълнение на съдебно решение за защита от домашно насилие. Дело срещу насилника било водено и за противозаконното лишаване от свобода на Галина и дъщеря им, след като при посещение на домашния им адрес полицейски служители заварили пострадалата закопчана с белезници за леглото. По същия начин Стефан връзвал и дъщеря си. То обаче било прекратено, след като двете отказали да свидетелстват.

Съдебното дело срещу Стефан е насрочено за 30-ти август.

ШУМ.БГ