Дъщерята на Цветан Василев - Радосвета Василева, е с мярка за неотклонение в Сърбия, но не е в ареста. Това съобщи самата тя в новосъздадения си блог.

Радосвета Василева твърди, че е издирвана с червена бюлетина от Интерпол заради обвинението в пранене на пари, предявено й от българската прокуратура. От български официални източници е известно, че тя има издадена европейска заповед за арест, а справка на "Дневник" в сайта на Интерпол показва, че червена бюлетина е издадена само за майка й. Тези бюлетини могат да не бъдат публикувани в страницата на полицейската служба, по искане на издирващата държава.

Василева информира, че е отишла в Белград за рождения ден на баща си на 12 август и по своя инициатива е отишла в полицията, за да се регистрира, както изисква местното законодателство. От полицаите разбрала, че е издирвана и се налага да я задържат.

След като сръбските власти получили потвърждение от София, че са задържали правилния човек, случаят и бил разгледан от сръбски съд, който я освободил да се прибере при родителите си, но й наложил мярка за неотклонение.

Тя изказва подозрение, както майка й, че обвиненията срещу нея са в пряка връзка с жалбата по закона "Магнитски" в САЩ, заведена от нейния баща на 11 август срещу поругаването на човешките му права от главния прокурор Сотир Цацаров и от депутата от ДПС Делян Пеевски, опитал преди години да застави баща й да му прехвърли КТБ.

Dnevnik.bg